Ungdomspartier ønsker sort skærm i 65. minut

Det kontroversielle VM i Qatar har skabt debat og protester i den ellers fodboldglade danske andedam. Nu opfordrer de politiske ungdomsorganisationer til at slukke for Tv’et i 65. minut i Danmarks tre pujlekampe.

 Af Christopher Macallan

Tirsdag den 22. november klokken 14 begyndte de danske spillere at piske rundt efter den officielle VM-bold i jagten på tre point imod Tunesien. Normalt bringer fodbold danskerne sammen, men i år er det ikke alle danskere, der ser frem til at råbe og skrige på de danske fodbolddrenge. Qatar er værtsnationen, hvilket har skabt en voldsom diskussion om manglende menneskerettigheder i landet. Derfor vil de ungdomspolitiske organisationer have danskerne til at slukke for Tv’et i 65. minut i Danmarks tre pujlekampe.  

”Der er rigtig mange danskere derude, der gerne vil se kampen, men som også gerne vil lave en markering og tage afstand fra FIFA og VM i Qatar,” udtaler formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Katrine Evelyn Jensen.

Det er socialdemokratisk ungdom, der står bag ideen om at slukke Tv’et i 65. minut. Det er for, at give fans en mulighed for, at vise deres utilfredshed med de fraværende menneskerettigheder i Qatar. Den samme holdning finder du hos 9 andre ungdomsorganisationer, der har tilsluttet sig begivenheden, her i blandt hos Formanden for Radikal ungdom.

”VM slutrunden giver en masse opbakning og støtte til Qatar og derfor boykotter vi det,” udtaler formanden for Radikal Ungdom, Maria Georgi Sloth.

Flere af ungdomspartierne vil boykotte slutrunden helt

”Vi har arbejdet for en politisk boykot af Qatar i over et år,” udtaler formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Katrine Evelyn Jensen.

Den samme holdning finder du hos 3F ungdom. Som mener det er uacceptabelt, hvordan migrantarbejderne er blevet behandlet.

”Vi har valgt at boykotte for at sætte fokus på de forfærdelige forhold migrantarbejderne har været udsat for. Sport skal ikke bruges til at legimitere diktaturer,” mener Morten Ryom, formand for 3F Ungdom.

Lederne af ungdomsorganisationerne er ikke alene med deres ønske om boykot. Målinger viser, at 43% af danskerne ønsker at boykotte slutrunden.

Venstres Ungdom har onsdag den 23. november også opfordret til, at der skal ske en generel boykot af slutrunden. Det betyder, at fire af de ni ungdomsorganisationer opfordrer til et generelt boykot af VM i Qatar.