U17-pigerne blev de yngste til at komme på TV

For første gang nogensinde på nationalt tv, blev der i dag vist U17-pige landskamp i fodbold, da Danmark mødte Tyskland. Det er samtidig det yngste U-landshold der har været på skærmen.

Billede: DBU.dk

Af Kristine Harter & Mikkel Greiner

Kl. 14 i dag gik det danske U17-pigelandshold på banen i den bosniske by Zenica, til deres første kamp ved EM-slutrunden. Det blev samtidig også til debut på tv-skærmen. Dette er første gang et landshold som er yngre end U21 har været transmitteret på en national tv-kanal.

Kampen endte 2-0 til Tyskland efter to scoringer i løbet af de første 10 minutter. Efter det var kampen dog en helt lige affære.

Talentchef for pige- og kvindefodbold hos DBU, Anders Gerber, ser positivt på det nye tv-initiativ

– Jeg tænker at det er fint, at vi får set hvilke spillere der er på vej til dansk fodbold. Det, at vi får mulighed for at se det på tv, tænker jeg er fornemt.

Anders Gerber er ligeledes glad for den eksponering det giver pigerne, og håber det kan være med til at vække interesse fra befolkningen.

– Det, at vi får mere pigefodbold og kvindefodbold i tv og gør det nemmere at tilgå, kan vække en større interesse ved folk. Vi kan vise dem at vi har et godt produkt, og at pigerne kan spille noget god fodbold.

Kampen blev spillet på et træningsanlæg i Zenica, på samme bane som da det danske Kvindelandshold mødte Bosnien den 25. november 2021, i VM-kvalifikationer.

De danske spillere skal efter nederlaget i dag ud og jagte slutrendes første point. I turneringen møder Danmarks U17-piger værtsnationen, Bosnien, på fredag og Holland mandag. Begge kampe vises kl. 14.00 på DR2 og DRTV.