SUS Nyborg i livsvigtig oprykningskamp i 2. Division

Foto// SUS Nyborg
// Kasper Willer Mathiesen

SUS Nyborg har kniven for struben, når de i aften spiller sæsonens sidste kamp i 2. Division. Der er overlevelse på spil, når de skal forsøge at vende et nederlag i den første kamp til en samlet sejr.

Efter at have tabt deres første kamp med 34-37 til Odder håndbold, er SUS tvunget til at skulle vinde aftenens kamp med minimum tre mål, hvis de skal sikre sig en sæson mere i Danmarks tredjebedste håndboldrække.

Klubben var fra starten af denne sæson oprykker fra 3. Division, så ambitionen har hele tiden været at undgå nedrykning. Cheftræner Kristian Klitgaard lægger heller ikke skjul på, at det ville betyde meget for holdet at sikre en sæson mere i 2. Division.

– Det vil betyde rigtig meget for os. Det har været det erklærede mål fra starten af sæsonen, så jeg håber, at vi overlever.

Tror på et comeback

SUS Nyborg var i første kamp under et massivt pres. Undervejs i anden halvleg var den østfynske klub bagud med hele ni mål. Efterfølgende formåede de at hente syv mål i streg, og det var medvirkende til, at kampen endte med et nederlag på kun tre mål.

Derfor tror Kristian Klitgaard da også på, at de kan hente det tabte.

–   Jeg tror vi har gode chancer. Vi ramte ikke vores topniveau i første kamp, men hvis vi kan gøre det i aften, så har vi bestemt gode muligheder.

Selvom den første kamp endte med et nederlag, så mener cheftræneren stadig, at stemningen i truppen er god. Han hæfter sig især ved det faktum, at de formåede at hente så mange mål i anden halvleg.

– Stemningen er god. Nu var vi bagud med ni mål undervejs i sidste kamp, men taber kun med tre, så der er tro på tingene.

En sejr på tre mål kan være nok

Seneste kamp var en målrig affære, og dette kan i sidste ende blive en fordel for SUS Nyborg.

Formår øboerne at slå klubben fra fastlandet, så kan en tremåls-sejr vise sig at være nok. Den første kamp endte som sagt med en sejr på 37-34 til Odder Håndbold. Skulle det derfor ske, at SUS Nyborg vinder kampen med præcist tre mål, så kan reglen om udebanemål blive afgørende.

I det tilfælde må Odder maksimalt score 33 mål i aften, og sker det, vil SUS Nyborg sikre sig overlevelse, fordi de så har leveret flere mål på udebane end Odder.

Dette er selvfølgelig et tænkt eksempel. Formår Fynboerne at vinde med fire mål eller flere, sikrer de sig også en ekstra sæson i Danmarks tredjebedste række. Et uafgjort resultat eller et nederlag vil betyde, at klubben fra Storebælt skal en tur ned i 3. Division.

Der er kampstart i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter i aften kl. 19:30.