OB’s U17-hold stormer mod succes og sejr i ligaen

OB’s U17-hold stormer mod succes og sejr i ligaen

OB’s akademihold er blandt landets bedste og særligt på U17-mandskabet, er man godt i gang med at skabe de kommende stjerner til superligaholdet. De unge fynboer skuffede heller ikke i weekendens opgør mod AGF U17, der blev besejret i en medrivende kamp, der endte 4-2 til OB U17. 

Foto// Shawn Biller Dalsgaard.

// Gustav Meibom, Johan Mussmann & Marc Hansen

OB U17 er helt suveræne i landets U17-række, hvor de topper ligaen med 17 point til den nærmeste konkurrent. I weekenden distancerede de konkurrenterne yderligere, da de slog AGF U17, som er nummer tre i rækken, og generelt ser det lyst ud for OB’s akademihold, hvor de også er med i medaljeracet i landets bedste U15- og U19-ligaer. 

Thomas Skou Juul Jensen, der er træner for klubbens U17-mandskab, er da også stolt over det arbejde, som klubbens akademier har lagt for dagen. Han peger på, at miljøet i Ådalen er en af hovedårsagerne til den store succes. 

– Jeg tror generelt, at en stor del af det kan skyldes miljøet og den måde, der bliver trænet på i de yngste årgange. Når de så kommer op i de lidt ældre årgange, så er de godt rustet, siger Thomas Skou Juul Jensen.  

Grafik// Gustav Meibom Jørgensen.

Der er generelt stor tiltro til den unge generation i OB, hvor flere ungdomsspillere allerede har taget turen fra akademiet og op på Superliga-holdet. Dette er en tendens, Thomas Skou Juul Jensen forventer, vil fortsætte i fremtiden, hvor målet er, at flere vil tage skridtet op på førsteholdet og blive en profil i Superligaen.

– Vi har rigtig mange gode spillere. Det bliver selvfølgelig ikke dem allesammen, der tager steppet op, men jeg synes da, at vi kan regne med tre-fire spillere her fra U17-årgangen, og det ville være flot, siger Thomas Skou Juul Jensen. 

Nedrykningsspøgelset truer akademiet

Men Thomas Skou Juul Jensen erkender, at superligatruppens pointkrise kan påvirke akademiet, særligt hvis den nuværende spillemæssige krise i Superligaen ender med en nedrykning til landets 2. bedste række. Her kan de økonomiske konsekvenser spille en rolle, i forhold til måden akademiet drives på. 

– Vi ved jo godt, at der ville være mange konsekvenser, hvis Superliga-holdet rykker ned. Så ja, vi frygter det. Det kan godt blive en stor omvæltning, men heldigvis har vi et stærkt fundament, så det er ikke sådan, at det hele krakelerer. Men det er klart, at der kan ryge nogle arbejdspladser, og det bliver sværere at bygge yderligere på, siger Thomas Skou Juul Jensen. 

Trods de opløftende resultater fra OB’s akademier, så er krisen fortsat total for OB’s Superliga-hold. De er i gang med en af klubbens dårligste Superliga-sæsoner nogensinde, så måske skal lyset for enden af tunnellen findes i Ådalen. Her kan de med glæde se mod bane 2, hvor klubbens U17-hold spiller sine hjemmekampe.