Nyt bageri åbner i Skt. Klemens: – Vi solgte 2000 hindbærsnitter i weekenden

Efter to års pause fra bagerbranchen har Kasper Mainz påtaget sig opgaven at åbne det nye lokale bageri. Billede: Josefine Ljungberg

Af Marie Brandt og Josefine Ljungberg

Den tidligere bagermester i Skt. Klemens, Eddie Månsson, gik pludselig bort i december, og det er med fuld respekt for ham, at Kasper Mainz åbner sit eget bageri, KonditorBager, op i selvsamme lokaler, men han understreger også, at han er en anden mand;

– Det er noget andet, og det bliver det også, men det skal stadig være noget kunderne kender.

Kasper Mainz har altid gerne ville prøve kræfter med at være selvstændig, men det skulle ikke være for enhver pris. Det skulle passe ind i hans familieliv, og da bageren i Skt. Klemens blev til rådighed, gav det mening for ham at prøve det selvstændige liv af.

2000 af hver

Siden åbningsdagen i torsdags har der været fuld fart på i bageriet, og ovnene har været i gang i næsten døgndrift, for Kasper Mainz har knap holdt 10 timer fri siden torsdag.

– I åbningsweekenden solgte vi 2000 hveder og 2000 hindbærsnitter, fortæller han med et bredt smil.

På trods af at KonditorBager er en national kæde med nu fire filialer på Fyn, mister det lokale bageri ikke nærheden til kunderne. Det er tværtimod en fordel for Kasper Mainz at have dem i ryggen – de kan hjælpe med at lave gode opslag til sociale medier, og Kasper Mainz kan fokusere på at slå dejen op og få nogle snakke med kunderne. Kundekontakten og lokalmiljøet er begge vigtige for ham.

– Byen skal vide, at de kan møde mig heroppe, fortæller Kasper Mainz.

Standhaftige kunder

Bageriet er et af de mindre, men med fuld udsyn til bagernes arbejdsstationer og de glohede ovne, så skaber det en nærhed til kunderne, som man ikke finder mange andre steder. Det bekræfter en af Kasper Mainz ansatte:

– Det er rart, at man er så tæt på kunderne. Så kan vi måske give lidt mere konkrete svar, hvis de har spørgsmål, siger bager Emma Glasdam.

Kunderne har deres præferencer, og de ved, hvad de kan lide, men Kasper Mainz er også frisk på at udfordre dem – på nogle punkter.

– Vi har fået meget strenge ordrer på, at vi ikke må fjerne “æble rugbrødet”, griner Kasper Mainz.

Selv er Kasper Mainz ikke den store kagespiser, men han er glad for en klassisk lys håndværker.