Julefred på job

For mange er juleaften lig med samvær med familie og ens nærmeste. Det er de færreste, der slår tankerne hen på dem, der bruger juleaften på noget andet. For Jennifer, Mia og Taxachaufføren Muhammed er julen nemlig ikke kun lig med samvær med familien. Udover deres forskellige liv har de det til fælles, at de alle tre skal arbejde juleaften.

Lyt med, nederst i hvert afsnit, hvor Jennifer, Mia og Muhammed fortæller om, hvordan de kombinerer julefreden med det, at skulle arbejde juleaften.

Jul på Landgreven

På Landgreven i Holbæk, er der specielle åbningstider juleaften, og det er derfor heller ikke underligt for bartenderen, Jennifer, at skulle arbejde juleaften.

Jul på Holbæk Sygehus

For Mia Rose, der arbejder på Fysio- og ergoterapi-afdelingen på Holbæk Sygehus, giver det mening at arbejde juleaften, de år hun ikke fejrer jul med hendes søn, Alexander.

Jul i taxaen

Ideen var at interviewe taxachaufføren, Muhammed, omkring det at arbejde juleaften. Vi vil gerne have et indblik i hans december, for hvordan finder et menneske med muslimsk baggrund julefreden? (Muhammed er fiktiv og ideen nåede ikke at blive realiseret)

(Lydklip med Muhammed)

Af Martha Huniche Corell

Foto: Martha Huniche Corell

Grafik: AI

Lydspeak og -redigering: Cecilie Ankerdal