Redaktionen anbefaler

USAGT vil gerne starte samtalen om dét, der kan være svært at sætte ord på. Det er der heldigvis også andre, der vil. Her kan du finde redaktionens anbefalinger af forskellige podcast og instagramsider, der er med til at bryde tabuer.

Af: Linda Nygaard 

kh_underlivet

Kh_underlivet er et univers skabt af journalist og blogger Emma Libner dedikeret til menstruation og underlivet. Emma kalder blandt andet sig selv for underlivsinfluent, og hendes univers består både af en blog, en podcast og en instagramprofil. Her bliver emner som menstruationssmerter, menstruationens psykiske påvirkning, kønssygedomme, sex og sexlegetøj, udflåd og ægløsning vendt på en naturlig måde, så man som menstruerende person kan se sig selv spejlet på en ikke skamfuld måde. Emma skriver selv, at hendes mål med universet er at opdyrke en kultur, hvor emner som menstruation, seksualitet og lyst ikke er noget man skammer sig over. 

Foto: Emma Libner

I.d.a.l.a.n.t.z

Ida Lantz ville nok ikke kalde sig selv instagrammer, men ikke desto mindre har hun skabt sig en humoristisk profil, der mestendels handler om hendes noget kaotiske datingliv. Ida er ikke bleg for at dele ud af sig selv og hendes tanker om sit datingliv, ofte i så udførlige detaljer, at man bogstavligt talt er med inde i hendes hoved. Det meste indhold har en ironisk distance, men samtidig med en ærlighed, der skaber genklang i de følelser og tanker, der kan opstå i de givne situationer, hvilket skaber samhørighed mellem Ida og læser. 

Foto: Ida Lantz

Nu snakker vi om det

Nu snakker vi om det er en podcast, hvor de tre mænd, Morten Svane, Malthe Zimakoff og Daniel Jensen, taler om dét som mange mænd ofte har svært ved – de små og store følelser. De tre herrer taler om alt lige fra dating, parforhold, sex, venskaber, kærestesorger m.m. ud fra mandens perspektiv med følsomhed og ærlighed, som man ikke er så vant til at høre i det offentlige rum. Tyrannosaurus_regs

Regina Fjendbo er tykaktivist, forfatter til bogen Hold kæft og vær tynd! og vært på Den kropskærlige podcast. Regina Fjendbo gør op med normerne for kropsidealer og forsøger gennem tykterapi at skabe en positiv tilgang til kroppen og selvværdet. Regina Fjendbos instagram er et farvebombadement af opslag med turkisblåt hår, pink bodysuit og glimmer make-up. Hendes instagramprofil har primært fokus på kropskærlighed, queermiljøet og feminisme. 

Sandy West

Sandy West er journalist og tidligere radiovært på P7 Mix. Sandy taler åbent om sorg og hvordan vi håndterer den. Hun deler ud af sin egen sorgoplevelse på sin instagram, efter hendes datter Vilma døde blot 55 minutter efter fødslen. Sandy mener, at vi er for dårlige til at tale om sorg og med folk, der oplever stor sorg, og derfor forsøger hun at nedbryde de tabuer og misforståelser, der er forbundet med sorg.  Sandy blev for nyligt kåret som årets tabubryder af Femina.dk.

Jacob Ege Hinchely

Jacob Ege Hinchely er radiovært på P6 Beat. På hans instagramprofil deler han ud af sine oplevelser og tanker om livet som introvert. En tilstand der ofte bliver mødt med undren fra en verden, hvor det bliver set som statussymbol at vise, hvor fedt et liv man har gennem sociale medier. Særligt om sommeren har Jacob Ege Hinchely det, han kalder en sommerdepression. Derudover er Jacob Ege Hinchely stor forkæmper for, at det skal være socialt acceptalt, at mænd godt må græde, vise følelser og bede om hjælp uden at blive udskammet.