D8 dater: sig selv

D8 dater: sig selv

Har du nogensinde været på date med dig selv? D8-redaktionen talte med kærlighedscoach Dorte Ravn, som giver dig tre råd til, hvordan du kan date dig selv – og nyde det.

foto: pixabay (pexels.com)

Af Mathilda Bo Munthesen

Så snart vi kommer ud af et forhold, starter vores søgen efter et nyt. Date ud og date ind sidder vi over for den ene uduelige kandidat efter den anden, og det bliver aldrig til mere end det. En date. Men der er ingen grund til at blive ved med at jagte et forhold. Den perfekte date er lige for næsen af dig: dig selv.

Du er den person, du er sammen med hele livet”

foto: dorteravn.dk

Kærlighedscoach Dorte Ravn hjælper singler med at finde kærligheden, og hun opfordrer altid sine kunder til at bruge singleperioden på at date dem selv og på personlig udvikling. Sådan lærer man sig selv bedre at kende og højner selvværdet. Og det er vigtigt, uanset om du søger en partner eller ej. Men hvordan dater du dig selv bedst muligt? Her kommer tre tips til at date dig selv:

1. Gør det, der gør dig glad

Har du noget, du elsker at lave, men som du kommer til at gemme væk, når hverdagen fræser af sted? Så får du nu fuld fripas til at dykke ind i din passion. Ifølge Dorte Ravn er det vigtigt at gøre alt det, der får dit hjerte til at synge. Fyld din tid op med aktiviteter, DU godt kan lide; uanset hvad det måtte være. På den måde bliver du både gladere og mere tro mod dig selv:

”Start med selv at opfylde dine egne behov. På den måde undgår du at fremstå needy og har ikke hele tiden brug for opmærksomhed og bekræftelse fra andre. Hvis du har det, kan det nemlig skubbe folk væk,” siger Dorte Ravn.

Det kræver disciplin at give plads til de gode ting. Men når du øver dig på at gøre dig selv glad, vil det hjælpe dig, både når du søger en partner, og når du bare skal være dig.

2. Find ud af, hvad du er god til

Og dyrk det! Er du god til fodbold? Til at strikke? Gryderetter? Kramme? Svælg i din egen ananasjuice og indse, hvor meget du har at byde på. Du er god til meget mere, end du tror, så prøv at vende blikket indad og få øje på de ting, der nærer dit hjerte. Som Dorte Ravn siger:

”Find ud af, hvad du er god til, og hvad du er passioneret omkring. Så kan du sige til dig selv: Hey, jeg har jo noget at byde på”.

Pral får ofte sådan et dårligt ry, fordi det kan blive afkodet som om, at du tror, du er bedre end alle andre. Men det er ikke egoistisk at gøre noget godt for sig selv, så længe du stadig kan gøre noget godt for andre. Det er vigtigt at vide lige præcis, hvad der gør dig unik, og hvad dine styrker er. Det vil give dit selvværd et boost, og det er en af de bedste ting, du kan gøre for dig selv. Hver morgen skal du spørge dig selv: Hvad er det bedste, jeg kan gøre for mig i dag? Start der og sørg for at gøre det, uanset hvor lille og ubetydelig ting, du synes det er. Bare du gør det.

3. Prioriter dig selv

Du er den vigtigste person i dit eget liv, og derfor skal du stå øverst på din indre to do-liste. Find ud af, hvad du selv har brug for og forsøg at opfylde de behov. Det er hverken din kæreste, din potentielle nye date eller din bedste vens ansvar at gøre dig glad. Det ansvar er helt dit eget, siger Dorte Ravn:

”Du er selv både problemet, løsningen og forandringen. Og du er den person, du er sammen med hele livet”.

Vi bruger så meget tid på at please andre, når vi i virkeligheden kan gøre mere for at please os selv. Du er din eneste ene, så pas godt på dig.