Leder: Åhh den kærlighed

Leder: Åhh, den kærlighed

foto: monstera (pexels.com)

Af Trine Schmidt

Vi har alle et forhold til den. Den kan skabe glæde og frustration på én og samme tid. At være forelsket er en fantastisk følelse, men det kan samtidig være skræmmende og sindssygt. For det er jo faktisk, det man er … sindssyg. Den kemi, som sker i hjernen, når man er fortabt i et andet menneske, er enorm og fylder meget hurtigt alle overskydende sekunder af ens tid – og mere til. Omvendt kan hjertesorgen gøre det samme. Den knusende følelse som rammer, når man forlader eller bliver forladt. Det er forfærdeligt.

Et sted i midten er kærligheden. Den kommer i mange former: mellem par, venner, børn og familie. Men den kan også komme i form af kærlighed til sig selv eller til en hobby. En decideret opskrift på den findes ikke, men den er altid noget, vi søger. Den er fantastisk dejlig og for langt de fleste en nødvendighed i livet. Faktisk bringer vi i denne uge en artikel som giver et bud på, hvordan du kan date dig selv, hvis du ikke har andre at date. Det handler om at øse kærligheden over på sig selv. Det kan jeg i øvrigt anbefale. 

Alle er vi påvirket af vores fortids-, nutids- og fremtidsdrømme. Ikke at forglemme samfundets forventninger til det at være i et kærlighedsforhold og med tiden stifte familie. For de er der. Ikke som et krav. Men som en norm. Og i det billede farer vi alle sammen rundt og forsøger at finde kærligheden eller bevare den kærlighed, vi har mødt. Og det kommer ikke uden udfordringer.

På D8-redaktionen er vi en blandet skare. Singler, kærester, forlovede og ægtefolk. Mange af os har været i forhold, der nu er forlist – og heldigvis for det! For de forhold var ikke de rigtige, selvom man i nuet troede på det og ønskede det. Til gengæld har de lært os noget om os selv og andre – og om den relation, vi ønsker at være i med et andet menneske. 

Fakta er, at der er rigtig mange singler derude. Nogle har en fest, mens andre sukker efter tosomheden – eller noget midt imellem. Og lige præcis det med at søge kan være svært og et meget hårdt arbejde. I dagens Danmark har meget af datingkulturen udviklet sig til at foregå via swipes til højre og venstre i stedet for mødet i det virkelige liv. Jeg er selv på Tinder og Happn. Selvom de er mine foretrukne datingapps, har jeg et meget ambivalent forhold til dem. Der er langt mellem snapsene, når man dater i cyberspace. Indtil videre er det på to år lykkedes mig at få to gode drengevenner. Den romantiske kærlighed har jeg endnu ikke mødt. Og hvis jeg skal være ærlig, er jeg for 77. gang meget tæt på at slette mine apps og ubetinget håbe på et møde med min drømmeprins i det virkelige liv. 

Præcis som i de gode gamle dage, hvor man også sendte fysiske kærestebreve til hinanden. Dem bringer vi i øvrigt et par stykker af de næste par dage. Ligesom vi som altid giver gode tips og inspiration til dit datingliv – uanset om du er single, i et parforhold eller kæreste med din hobby.

God læselyst  <3

grafik: Signe Ellen Nissen Pedersen