Venstres Claus Houden vil skyde genvej i jagten på mere jord til Odenses erhvervsliv

Men det kan han godt glemme, mener de øvrige medlemmer i By- og Kulturudvalget.

//Alba Rosa Qvist

Claus Houdens forslag om at skaffe mere jord til nye virksomheder og dermed flere arbejdspladser har vakt irritation i By- og Kulturudvalget. 

– At Venstre vælger at stille det forslag er malplaceret. Det er faktisk en indirekte kritik af udvalget, siger Araz Khan fra Liberal Alliance. 

Han peger på, at arbejdet med at skaffe mere jord til virksomheder i Odense har stået på længe, og at processen kører. 

– Lige nu er By- og Kulturudvalget ved at skaffe flere muligheder til nye købere af erhversjord, siger Araz Khan. 

Men Claus Houden mener ikke, at det går hurtigt nok. 

– Vi har ikke på nuværende tidspunkt den jord, som vi skal bruge, derfor har jeg valgt at stille nogen krav, siger Claus Houden. 

Ifølge Claus Houden tager det omkring et år at få nye firmaer til Odense Kommune, og den ventetid kan skræmme mulige købere væk.

Araz Khan er enig med Claus Houden om, at Odense Kommune skal være en attraktiv by for firmaer, men han mener, at Claus Houden har misforstået hele præmissen ved hans forslag. 

– Udvalget er nået sindssygt langt, men det er lang proces, som har været i gang i flere år. Vi kan ikke nå længere, siger Araz Khan og forsætter: Hvis Venstre havde fulgt med, så havde de ikke stillet det her forslag. 

Samme holdning deler Claus Skjoldborg Larsen fra Socialdemokratiet. 

– Hele den proces, som Venstre ønsker at fremsætte, er allerede i gang, derfor nedstemte vi forslaget, siger Claus Skjoldborg Larsen og forsætter: jeg synes, at det er en snublesten, det som Venstre har lavet. 

Trods kritikken fra sine byrådskollegaer står Claus Houden ved hans forslag. 

– Vi har en proces i gang, men den proces er for langsom, siger Claus Houden.