Nye tal viser Faaborg som en af de tryggeste byer på Fyn: “Vi er trygge, men der jo ikke så meget”

Faaborg Torv (Foto: Christian tremmer)

Byline: Christian Tremmer & Cecil Bank

Danskerne føler sig mere utrygge end tidligere, det viser nye tal fra Justistministeriet, men ét sted er tendensen ikke at spotte, nemlig i Faaborg-Midtfyns Kommune. Her føler borgerne sig ikke blot tryggere end de tidligere har gjort; de føler sig faktisk langt tryggere end man gør i nogen anden kommune på Fyn.

Og på gågaden i Faaborg nikker man genkendende til de nye tal. 

– Det er ikke noget, jeg tænker over, men jo, jeg føler mig da helt tryg i mit kvarter, fortæller pædagog og nybagt mor Lizette Jørgensen.

– Det er dejligt at vide, at man har valgt det rigtige sted at bosætte sig og få børn. Mit indtryk er, at andre i Faaborg tænker det samme som mig. Der florerer hellere ikke ‘bussemænd’ eller ‘pas på’-opslag i vores grupper på Facebook, smiler hun og vugger let med barnevognen.

Lizette Jørgensen (Foto: Christian tremmer)

Faktisk er det hele  95% af borgerne i Faaborg-Midtfyn Kommune, som føler sig trygge i deres nabolag. Sammenligner man med Odense Kommune, er det kun 86 % af borgerne, der giver samme melding. 

Til trods for dét, påpeger politiinspektør for Fyns Politikreds, Christian Rasmussen, at trygheden generelt er høj på hele Fyn.

– Generelt tror jeg, at vi i Fyns Politikreds er gode til at skabe god kontakt med kommunerne. Herunder har vi også gjort det i Faaborg-Midtfyn Kommune, fortæller politiinspektør Christian Rasmussen.

Ét sted er man dog lidt skeptiske over for de nye tal. 

– Vi føler os helt klart trygge, men det er jo mest ældre mennesker, som bor i Faaborg, pointerer 18-årige Marcus Bach, der til daglig studerer til pædagog.

Den studerende erkender dog samtidig, at trygheden også gør byens natteliv mere sikkert.

– Man kan gå og passe sig selv, uden at blive forstyrret. Men samtidig er det jo lidt en spøgelsesby om natten, slutter Marcus Bach.

Marcus Bach og Rasmus Agatz (Foto: Christian tremmer)

Om den rolige dagligdag er et plus eller blot kedelig, er der således debat om. Én ting er alle dog enige om: i Faaborg er man ikke bange.