’Hvorfor er jeg den eneste af mine venner, der ikke har en kæreste? Er der noget galt med mig?’

’Hvorfor er jeg den eneste af mine venner, der ikke har en kæreste? Er der noget galt med mig?’

foto: pexels.com

Shannon Ann McNamara er den eneste single i sin vennegruppe. Det er ofte svært, men hun forsøger at bruge tiden med sine venner konstruktivt.

Shannon Ann McNamara er overvejende glad for singlelivet, men savner også tosomheden. Foto: Privatfoto

Af Frederikke Lysbjerg Sørensen

Skal du ikke snart finde dig en kæreste?

Sådan et spørgsmål får Shannon Ann McNamara på 24 år ofte. Hun har været single i snart fire år, men søger ikke aktivt efter sin bedre halvdel.

  • Lige nu fokuserer jeg kun på mig selv. Jeg dater ikke, men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke gerne vil have en kæreste, siger hun.

Det kan på dårlige dage være hårdt at være den eneste single i vennegruppen, fortæller hun.

  • Det kan være svært at være den, som ikke kan snakke med og være en del af det fællesskab. Der kan jeg især mærke, at vi er forskellige steder i livet, siger hun.

En øv-følelse

Det er særligt til arrangementer, hvor alle par i vennegruppen er samlet, at hun føler sig uden for fællesskabet.

  • Jeg kan få sådan en øv-følelse, fordi jeg i situationen er omringet af fem piger med hver deres kæreste. Så kan jeg komme til at tænke: ”Hvorfor er jeg den eneste af mine venner, der ikke har en kæreste? Er der noget galt med mig?”, siger Shannon Ann McNamara og tilføjer:
  • Øv-følelsen bunder i, at jeg sammenligner mig med mine venner.

Selvom den følelse kan komme snigende på Shannon Ann McNamara til sådanne arrangementer, er hun bevidst om, at hun selv har fravalgt søgen efter kærligheden.

  • Jeg har ikke ondt af mig selv, for jeg kunne jo godt opsøge det (kærlighed, red.). I hverdagene tænker jeg heller ikke over, at jeg er alene. Jeg fylder ikke mine dage med romantiske film og stearinlys, siger hun.

For snart fire år siden stoppede Shannon Ann McNamara sit forhold med sin ekskæreste. Det er specielt den fysiske kærlighed, trygheden og tosomheden, som hun savner.

  • Fordi jeg har haft en kæreste og datet før, kan jeg godt mærke, at der mangler et eller andet. Jeg kan godt føle mig ensom på nogle tidspunkter, siger hun.

Bruger tiden med sine venner konstruktivt

Shannon Ann McNamara føler af og til, at andre har medlidenhed med hende.

  • Jeg kan nogle gange føle, at andre føler, at de skal have medlidenhed med mig, fordi jeg ikke har en kæreste. Jeg tror mange forbinder det at have en kæreste med succes, siger hun og tilføjer:
  • Jeg synes ikke selv, det er et problem at være single. Men hvis man hele tiden tænker på, hvor ensom man er, så bliver det også mere og mere en realitet, forklarer hun.

Shannon Ann McNamara forsøger at vende sin situation til noget positivt.

  • Når man er den eneste single i en vennegruppe, stikker man ud. Men jeg prøver at bruge tiden med mine veninder konstruktivt.
  • Jeg forsøger at lære noget fra parrene. Jeg får indsigt i en masse forskellige forhold og måder at håndtere forhold og problemer på. Både udfordringer og succeshistorier, siger hun.

Shannon Ann McNamara glæder sig til, at hun en dag finder kærligheden. Indtil da nyder hun friheden.